2016

Simultaan demo en Bonsai Show 2016

Zaterdag 16 april konden we samen met vele andere bonsai liefhebbers genieten van onze verenigingstentoonstelling en simultaandemo.


Dit jaar werd de simultaan demo door maar liefst 18 demonstrateurs gegeven die aan 11 bomen hebben gewerkt. De zaal zat de gehele demo vol en er werd door alle aanwezigen vol bewondering gekeken hoe de demonstrateurs hun kunnen toonden op het podium. We willen alle deelnemers aan de demo hartelijk bedanken voor hun vrijwillige deelname aan de show. Zonder hen zou deze dag niet zo bijzonder zijn geworden.

Bij aanvang van de demonstratie vertelde Bruno Wijman waar de bomen vandaan kwamen en samen met de demonstrerende bonsaisten werden de mogelijkheden doorgesproken.

Na afloop werd het resultaat door Bruno met de demonstrateur besproken en aan het publiek getoond.
top

 


Ook dit jaar wisten we als vereniging weer een schitterende show neer te zetten. Langs de wanden van de theaterzaal was ruimte voor ± 50 bonsai opstellingen, met bonsai van de leden van onze vereniging. Loofbomen werden afgewisseld met diverse naaldbomen. Alle opstellingen waren weer van hoog niveau. Na de demo was de prijsuitreiking.
De prijs voor beste loofboom ging naar Bruno Wijman, de beste naaldboom was voor Nancy Vaele, beste shohin was voor Bob van Ruitenbeek en de publieksprijs ging naar Nol van der Linden. Casper den Ouden had weer de mooie prijzen gemaakt.

Bob reikte de prijzen uit en kreeg zelf de prijs voor de beste shohin

Net zoals de vorige keren werd er ook dit jaar een grote verloting gehouden waarbij er mooie prijzen te winnen waren en ook dit keer was het weer een groot succes met dank aan Cora en Edith.
Een paar van de vele loterijprijzen

Bruno won de prijs voor beste loofboom

Nancy Vaele ontving de prijs voor beste naaldboom


Nol won de publieksprijs

lid worden

top

 

Tijdens de manifestatie was er ook nog belangstelling van de media. Awesome Productions kwam met Filemon Wesselink filmen voor een programma van Linda.tv.
Ook hoofdredacteur Farrand Bloch en uitgever René van Rooswinkel van Bonsai Focus kwamen nog langs voor een reportage in het beroemde bonsaimagazine.

Bekijk hier de aflevering van Linda.tv

Nederlandse Bonsai Show 2016


Op 8 oktober heeft het tweejaarlijkse evenement van de Nederlandse Bonsai Vereniging weer plaatsgevonden.
Vereniging Zuid Holland was ditmaal de organiserende vereniging en het vond plaats bij Bonsai Studio Deshima van Teunis Jan Klein in Nieuwerkerk aan den IJssel.
Op de show waarvoor wij 8 meter hadden toebedeeld gekregen stonden van ons zes prachtige opstellingen. Elke display gescheiden van de ander door middel van Japanse schermpjes, genaamd sochi, waardoor je een soort van kleine tokonoma's creëerde.
Tijdens de show was het veel bezoekers al opgevallen dat we verreweg de mooiste bomen en opstellingen hadden staan. Dit kwam tijdens de prijsuitreiking ook duidelijk naar voren. Van de zes displays zijn er vijf in de prijzen gevallen!

Bob van Ruitenbeek 1e prijs shohinopstelling

Ruud Simons mame opstelling

Harry van Herk 2e prijs loofboom

Nol van der Linden 3e prijs shohinopstelling

Nancy Vaele 3e prijs naaldboom

Bruno Wijman 2e prijs shohinopstelling

top