2017

Simultaan demo en Bonsai Show 2017

Zaterdag 8 april konden we samen met vele andere bonsai liefhebbers genieten van onze verenigingstentoonstelling en simultaandemo.


Dit jaar werden wij verrast door opstellingen van maar liefst 28 leden. Tevens stonden er een aantal opstellingen van onze Deense vrienden Torben en Søren. Zij gaven naast nog zo’n tien bonsai vrienden een prachtige demo.
De show was net als andere jaren wederom drukbezocht waarbij er velen ook een gokje waagden bij de verlotingstafel waar een recordbedrag werd binnengehaald.

Tijdens en na de happening kwamen er veel complimenten over de show, de kwaliteit van de bomen en opstellingen maar ook over de samenwerking tijdens de opbouw.

Bij aanvang van de demonstratie vertelde Bruno Wijman waar de bomen vandaan kwamen en samen met de demonstrerende bonsaisten werden de mogelijkheden doorgesproken.

Na afloop werd het resultaat door Bruno met de demonstrateur besproken en aan het publiek getoond.
lid worden

top

 

 

Ook dit jaar wisten we als vereniging weer een schitterende show neer te zetten, met zelfs opstellingen uit Denemarken. Na de demo was weer de prijsuitreiking.
De prijs voor beste loofboom ging dit keer naar Ruud Simons, de beste naaldboom en tevens publieksprijs was voor Wim Janssen, beste shohin was voor Bob van Ruitenbeek en beste mame was ook voor Ruud Simons.

Bob reikte de prijzen uit en kreeg zelf de prijs voor de beste shohin

Net zoals de vorige keren werd er ook dit jaar een grote verloting gehouden waarbij er mooie prijzen te winnen waren en ook dit keer was het weer een groot succes met dank aan Cora en Edith.

Een paar van de vele loterijprijzen

Cora werd eens in het zonnetje gezet

En ook Anita kreeg de verdiende waardering


Wim Janssen ontvangt zijn prijzen

top

Bonsai van het Westen 2017

10 en 11 juni organiseerde Bonsai van het Westen weer haar jaarlijkse manifestatie. Met een bonsaishow, twee demonstraties, de nodige handelaren, een theeceremonie en leuke demonstraties van japanse vechtsporten weer de moeite waard om langs te komen.
En de prijsuitreiking was vooral weer interessant! Met onze zes presentaties wonnen we vier prijzen:
2e prijs beste loofboom voor Huib Lavooy, 1e prijs beste loofboom voor Ruud Simons,
1e prijs beste naaldboom voor Nol van der Linden en beste presentatie/opstelling voor Bobvan Ruitenbeek. Onze vereniging heeft het in Delft weer goed gedaan!

Beste presentatie/opstelling van Bob

1e prijs beste naaldboom van Nol

2e prijs beste loofboom van Huib

1e prijs beste loofboom van Ruud

De opstelling van Harry

De opstelling van Michal

top