Nederlandse Bonsai Show 2016


Op 8 oktober heeft het tweejaarlijkse evenement van de Nederlandse Bonsai Vereniging weer plaatsgevonden.
Vereniging Zuid Holland was ditmaal de organiserende vereniging en het vond plaats bij Bonsai Studio Deshima van Teunis Jan Klein in Nieuwerkerk aan den IJssel.
Op de show waarvoor wij 8 meter hadden toebedeeld gekregen stonden van ons zes prachtige opstellingen. Elke display gescheiden van de ander door middel van Japanse schermpjes, genaamd sochi, waardoor je een soort van kleine tokonoma's creëerde.
Tijdens de show was het veel bezoekers al opgevallen dat we verreweg de mooiste bomen en opstellingen hadden staan. Dit kwam tijdens de prijsuitreiking ook duidelijk naar voren. Van de zes displays zijn er vijf in de prijzen gevallen!

Bob van Ruitenbeek 1e prijs shohinopstelling

Ruud Simons mame opstelling

Harry van Herk 2e prijs loofboom

Nol van der Linden 3e prijs shohinopstelling

Nancy Vaele 3e prijs naaldboom

Bruno Wijman 2e prijs shohinopstelling

 

top

 

2017

Simultaan demo en Bonsai Show 2017

Zaterdag 8 april konden we samen met vele andere bonsai liefhebbers genieten van onze verenigingstentoonstelling en simultaandemo.


Dit jaar werden wij verrast door opstellingen van maar liefst 28 leden. Tevens stonden er een aantal opstellingen van onze Deense vrienden Torben en Søren. Zij gaven naast nog zo’n tien bonsai vrienden een prachtige demo.
De show was net als andere jaren wederom drukbezocht waarbij er velen ook een gokje waagden bij de verlotingstafel waar een recordbedrag werd binnengehaald.

Tijdens en na de happening kwamen er veel complimenten over de show, de kwaliteit van de bomen en opstellingen maar ook over de samenwerking tijdens de opbouw.

Bij aanvang van de demonstratie vertelde Bruno Wijman waar de bomen vandaan kwamen en samen met de demonstrerende bonsaisten werden de mogelijkheden doorgesproken.

Na afloop werd het resultaat door Bruno met de demonstrateur besproken en aan het publiek getoond.
lid worden

top

 

Ook dit jaar wisten we als vereniging weer een schitterende show neer te zetten, met zelfs opstellingen uit Denemarken. Na de demo was weer de prijsuitreiking.
De prijs voor beste loofboom ging dit keer naar Ruud Simons, de beste naaldboom en tevens publieksprijs was voor Wim Janssen, beste shohin was voor Bob van Ruitenbeek en beste mame was ook voor Ruud Simons.

Bob reikte de prijzen uit en kreeg zelf de prijs voor de beste shohin

Net zoals de vorige keren werd er ook dit jaar een grote verloting gehouden waarbij er mooie prijzen te winnen waren en ook dit keer was het weer een groot succes met dank aan Cora en Edith.

Een paar van de vele loterijprijzen

Cora werd eens in het zonnetje gezet

En ook Anita kreeg de verdiende waardering


Wim Janssen ontvangt zijn prijzen

 

top