2018

Simultaan demo en Bonsai Show 2018

Zaterdag 21 april konden we weer genieten van onze jaarlijkse bonsai show. Zoals we inmiddels gewend zijn stonden er ook dit jaar weer een groot aantal schitterende bonsai van onze leden, met zelfs opstellingen uit Denemarken en België.


De tokonoma's waren dit jaar gevuld met opstellingen van onze Deense leden Torben en Søren. De overige opstellingen waren weer verdeeld over twee zalen, waarbij dit jaar voor het eerst nieuwe tafels werden gebruikt die de bomen nog beter tot hun recht deden komen.
De show was net als andere jaren wederom drukbezocht waarbij er velen ook een gokje waagden bij de verlotingstafel waar weer een recordbedrag werd binnengehaald.

Een paar van de vele loterijprijzen

Tijdens en na de happening kwamen er veel complimenten over de show, de kwaliteit van de bomen en opstellingen en de simultaandemo.

Bij aanvang van de demonstratie vertelde Bruno Wijman het nodige over de bomen en samen met de demonstrerende bonsaïsten werden de mogelijkheden doorgesproken.

Na afloop werd het resultaat door Bruno met de demonstrateur besproken en aan het publiek getoond.
Na afloop van de demo werden de deelnemers bedankt met een luid applaus

lid worden

top

 

 

Na de demo was traditiegetrouw weer de prijsuitreiking door Bob en Bruno met mooie door Casper ontworpen en vervaardigde prijzen.
De beste naaldboom, een Picea, was van Wim Janssen. De beste loofboom, een Carpinus, van Henk de Koning. De beste shohin, een Cotoneaster van Bruno Wijman. De beste mame was een opstelling van Nol van der Linden.
En de publieksprijs, een Larix bos, ging naar Nancy Vaele

Bob reikte de prijzen weer uit met de nodige humor

Beste naaldboom van Wim Janssen

Beste loofboom van Henk de Koning


Beste shohin van Bruno Wijman


Beste mame van Nol van der Linden

Publieksprijs van Nancy Vaele

top

Succes op de EBA!

Tijdens de EBA op 4-6 mei in Arco, Italië werden door twee leden van onze vereniging overwinningen geboekt! Allereerst het succes van Michal Mokry bij de NTC die door de internationale jury tot winnaar werd verklaard.
En het succes van Bruno Wijman. Zijn shohin opstelling van een cotoneaster was de beste shohin opstelling van de show! Ontzettend goed jongens! Twee geweldige prestaties, allebei van harte gefeliciteerd.

De winnende boom van Michal

Michal aan het werk tijdens de contest

Winner!

De winnende opstelling van Bruno op de EBA

top