Verenigingsshow en simultaandemo 15 april

In april organiseerden we onze langverwachte jaarlijkse bonsaishow, een traditie die een hoeksteen is geworden van de activiteiten van onze club en een echt hoogtepunt van het seizoen. Dit evenement trekt consequent niet alleen onze toegewijde clubleden, maar trekt ook een divers publiek van bonsai-enthousiastelingen van buiten onze gemeenschap, waardoor het een werkelijk verrijkende ervaring wordt voor alle aanwezigen.
De kwaliteit van de bomen en displays op het evenement van dit jaar was, zoals altijd, zeer hoog, met meer dan zestig individuele displays geselecteerd en gerangschikt door Bruno.

Beide tokonoma's werden opgedragen ter nagedachtenis aan onze twee dierbare oud leden, Ruud John en Henk van den Brink, die niet meer bij ons zijn. Hun bijdragen en aanwezigheid binnen onze gemeenschap zullen altijd herinnerd worden.

De keurmeesters beoordeelden elke boom zorgvuldig en selecteerden deze winnaars: In de categorie Beste Loofboom behaalde Wim Janssen de eerste plaats met zijn prachtige Acer burgerianum, gevolgd door Marc Dirkse's Fagus crenata en Ingrid Hilhorst's Acer palmatum shishigashira. De categorie Beste Naaldboom werd aangevoerd door Ron Hermeling met zijn exquise Picea glehnii. Rim Rimularso's Taxus baccata en Nancy Vaele's Ginkgo biloba behaalden respectievelijk de tweede en derde plaats.
In de categorie Beste Shohin veroverde Emil Jensen de eerste plaats, gevolgd door Wim Janssen op de tweede plaats en een gedeelde derde plaats tussen Nol van der Linden en Nancy Vaele. In de categorie Beste Mame Bonsai behaalde Ruud Simons de hoogste eer, met respectievelijk Nol van der Linden en Torben Brenfeldt op de tweede en derde plaats.

De Best Display award ging naar Ruud Simons voor zijn pakkende presentatie. Ten slotte werd de publieksprijs, bepaald door middel van stemmen, toegekend aan Rim Rimularso voor zijn uitstekende bonsai-kunsten.

Traditie getrouw werd deze dag ook weer de simultaan demo gehouden waar de hele dag veel belangstelling voor was. In totaal werden zo'n acht hoogwaardige pre-bonsaiboompjes vakkundig gestyled door doorgewinterde bonsailiefhebbers van onze club, maar ook door hobbyisten van andere clubs. Tijdens de demonstratie bood Bruno zijn expertise aan in de vorm van doordacht en informatief commentaar. Hij leidde het publiek door de verschillende beslissingen en technieken die door de demonstrateurs werden gebruikt, en zorgde ervoor dat zowel ervaren bonsailiefhebbers als nieuwkomers de fijne kneepjes van de kunstvorm konden waarderen. Als gevolg hiervan konden de aanwezigen de opmerkelijke transformatie van bomen en struiken in bonsai-creaties observeren.
Een opvallende oude lariks en een paar jeneverbessen, samen met enkele bonsai-prenten en -schilderijen, waren de prijzen in de loterij van het evenement. Bovendien hadden bezoekers de mogelijkheid om potten en tafels te kopen die waren gemaakt door onze clubleden.

beste shohin Emil Jensen

beste mame en opstelling Ruud Simons

beste loofboom Wim Janssen

publieksprijs Rim Rimularso

beste naaldboom Ron Hermeling

Een impressie van de simultaandemo