17 september NBV landdag

Op 17 september organiseerde de NBV samen met de aangesloten verenigingen onder leiding van Midden Nederland de NBS. Dit jaar was niet alleen bijzonder omdat het de eerste show was na Corona maar ook omdat we het 50-jarig bestaan ​​van de NBV vierden! Alle NBV verenigingen konden hun mooiste bomen tentoonstellen en prijzen winnen in een van de vier categorieën; loofbomen, naaldbomen, shohin/mame en de publieksprijs.
De bezoekers werden verwelkomd door een prachtig Japans tuintje, aangelegd door Bob van Ruitenbeek en Ron Hermeling.
Naast de bomen die mee deden voor de prijzen, konden we ook genieten van enkele historische bomen in de tokonoma’s, maar ook van prachtige bonsai van Bruno Wijman en andere leden die de bezoekers welkom heetten in de foyer.

Het was een groot succes voor onze vereniging aangezien alle bomen en displays van onze leden: Nancy, Jacqueline, Nol, Frank, Michal en Wim, door de jury waren genomineerd. Maar ook alle prijzen voor de beste bomen werden gescoord door onze leden: Nancy’s Pinus parviflora won de prijs voor de beste naaldboom, Michal’s Buxus sempervirens won de beste loofboom en Nol’s mame display won zowel de beste mame/shohin-prijs als de publieksprijs.

beste naaldboombeste naaldboom, Nancy Vaele

beste loofboombeste loofboom, Michal Mokry

beste mamebeste mame opstelling en publieksprijs,
Nol van der Linden

Bob van Ruitenbeek reikte aan Nol van der Linden zijn prijzen uit

NBV ntc en demo

Het ochtendprogramma van de landdag begon met de nieuwe talentenjacht. De deelnemers hadden drie uur de tijd om hoogwaardige pre-bonsai, vriendelijk geschonken door BonsaiPlaza, om te toveren tot bonsai. Steven Rouvoet van onze BVMN deed het super goed en eindigde op de eerste plaats!

Steven Rouvoet ontvangt de prijs van Bob

's Middags konden we een uitstekende demonstratie van bonsaitechnieken zien door niemand minder dan Bruno Wijman, die samen met Michal, Rijn en Frank een enorme en zeer oude pinus yamadori stylden. Het resultaat was een prachtige bunjin met een geweldige toekomst.
De bezoekers konden bonsai, potten, gereedschap etc. kopen bij de handelaren die aanwezig waren en die dit evenement sponsorden.Bruno Wijman, Rijn Becude, Frank Oosthoek en Michal Mokry aan het werk aan de grote den

De pinus na styling

Deze mooie dag zou niet mogelijk zijn zonder alle vrijwilligers en organisatoren die keihard hebben gewerkt. Het was fantastisch om het enthousiasme en de toewijding te zien. Alle betrokkenen hebben enorm veel werk verzet, maar ik vind dat er vier namen specifiek genoemd moeten worden: Edith, Bruno, Casper en Bob, die altijd weer het mogelijke en onmogelijke doen om zulke dagen mogelijk te maken. Heel erg bedankt!!!

Lees meer op de site van de Nederlandse Bonsai Vereniging

Stef de Grauw maakte een mooie video van deze dag. Je vindt hem hier op facebook

 

NBV landdag show

Een paar van de genomineerde bomen ziet u hier.

Juniperus Chinensis, Edwin Koppers

Larix Kaempferi, Wim Janssen

shohin 3-punts opstelling, Nol van der Linden

Larix Kaempferi, Frank Oosthoek

Carpinus Orientalis, Silvia van Wagtendonk

Pinus Parviflora, Wim Janssen